16 Şubat 2013 Cumartesi

Su akar Türk bakar!

"Su akar Türk bakar"
Valla öyle, su akar biz bakarız. O su boş yere akar gider. Biz de öküzün trene baktığı gibi olmasa da biraz da şiirsel olarak bakarız. Baktıkça ekonomi kötüye gider. Sular aktıkça ve biz ona baktıkça enflasyon artmış, fakirlik artmış, bir adım ileriye gidememişizdir. Sulara bakmayanlar almış başını yürümüş, ceplerini doldurmuşlar, çocuklarını Amerikalarda okutmuşlar, "hey kıçınla mı gülüyorsun dostummm" moduna geçip akan suda yıkanmışlardır.
Valla öyle su akar biz bakarız. Ekonomi kötüye de gitse, enerjisiz de kalsak hep bakarız.
Valla biz akan suya bakarız, çünkü akan suyu severiz, onun şırıltısını, taşların üzerinden nasıl da köpürerek akıp gittiklerini, etrafındaki çiçeklere nasıl gülümseyerek  akıp gttiklerine bakıp keyfini çıkarırız. Severiz bi o halini akan suyun.
Ama gelin görün ki, ne zaman akan sudan keyif almayan yeni rekombine olmuş türkler! sevmediniz akan suları, çok gördünüz. Nasıl da kıydınız? boğazlayarak, alıştığı yolları keserek.
Ah rekombine türkler ah!
Bir o çevreci, doğayı seven atasözünüze sahip çıkamadınız.
"Su akar Türk bakar" Keşke hep öyle olsaydı. Kıyısına gidip çor çocuk oturup keyfini çıkarsaydık.

2 yorum:

  1. Aslında ne kadar da haklısınız...
    Ancak yine de su akıyor ve Türk bakıyor...Ama ufak bir farkla...Tutup güzelim gölleri denizleri saçma sapan doldurup şehir kuruyoruz,sonra da kurduğumuz eğreti şehrin tam göbeğine saçma havuzlar,yapay şelaleler dikiyoruz.Biz aslında doğayı seviyoruz,ama biliyoruz ki "Ayı yavrusunu severken öldürür"...Böyle Atasözleri de olan bir nesiliz biz :)

    Selam ile..

    YanıtlaSil
  2. "Ay yavrusunu severken öldürür" ile madalyonun diğer yüzünü göstermişsiniz. Elinize sağlık. Selam ile.

    YanıtlaSil